В Івано-Франківську зареєстровано 183 безхатьки


До івано-франківського будинку нічного перебування з початку року звернулось 140 безхатченків. А загалом центр обліку безпритульних громадян, що діє при цьому соціальному закладі, зареєстрував в Івано-Франківську 183 бездомні особи.

Такі дані у розмові з кореспондентом "Бліц-Інфо" наводить директор Івано-Франківського будинку нічного перебування Іван Боберський для спростування інформації, що місцеві безхатьки бояться йти в підпорядкований йому заклад на нічліг.

«Скільки в Івано-Франківську їх взагалі, сказати важко. Адже це такий контингент, який сьогодні в одному місті, а завтра – в іншому. Та з 183 облікованих, 140 хоча б раз приходили до нас на ночівлю. Тобто це понад 75%. На сьогодні заклад на 30 можливих місць приймає до 20 людей. Та все тому, що погода дозволяє бездомним без проблем ночувати на вулиці. Адже наш сезон – зима», - зауважує керівники соцзакладу.

На думку пана Боберського, на незаповненість БНП впливає заборона приходити п’яними та під «кайфом».

«Більшість безпритульних є алкозалежними, і трапляються випадки, що когось не пускаємо. Адже більшість клієнтів закладу неодноразово знаходились в місцях позбавлення волі. Уявіть собі, якщо кожен з них буде в алкогольному стані, що тут буде відбуватись. Виникатимуть різного роду конфліктні ситуації, що можуть призвести до фатальних наслідків», - пояснює керівник.

За словами директора будинку нічного перебування, утримання будинку нічного перебування обходиться місцевому бюджету близько 400 тисяч гривень на рік.

«Думаю, це небагато. По штату тут працює 15 чоловік. Але штат не заповнений, тому що немає потреби. Також ми взаємодіємо з благодійними організаціями. А саме з БФ «Карітас», що забезпечує нас вживаним одягом та взуттям», - каже Іван Боберський.