В Івано-Франківську затверджено власну програму розвитку молодіжного житлового будівництва


Івано-Франківська міська рада на черговій сесії 10 жовтня затвердила програму розвитку молодіжного житлового будівництва в місті Івано-Франківськ на 2013-2017 роки.

Про це повідомив директор Івано-Франківського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Олександр Кулик.

Як зазначив Олександр Кулик, метою Програми є створення належних умов для забезпечення житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян Прикарпаття, в першу чергу тих, які зареєстровані в місті Івано-Франківську та згідно з законодавством мають право на отримання пільгового довготермінового кредиту на будівництво чи придбання житла.

"Виконання Програми сприятиме створенню умов для самореалізації, підвищення ефективності молоді, розв’язанню житлових проблем та поліпшенню демографічної ситуації в області", - наголосив директор Івано-Франківського регіонального управління Фонду.

Також, з урахуванням передумов для створення соціотехнополісу в межах  міста Івано-Франківська, за ініціативи та сприяння Івано-Франківського регіонального управління Фонду розроблено та включено складовою Програми підпрограму "Соціотехнополіс". Олександр Кулик наголошує: "Будівництво соціотехнополісу можливе, зокрема, за підтримки державних та місцевих програм забезпечення громадян житлом. Саме тому ми виступали з ініціативою включити проект "Соціотехнополіс" до Програми розвитку молодіжного житлового будівництва в місті Івано-Франківськ на 2013-2017 роки".