В Івано-Франківську зноситимуть незаконний літній майданчик на Вічевому Майдані


З наступного тижня в Івано-Франківську розпочнеться боротьба із незаконно встановленими літніми майданчиками.

На вчорашньому засіданні Івано-Франківського міського виконавчого комітету заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Микола Матіїв запевнив, що з наступного тижня розпочнеться організація роботи по демонтажу незаконно встановлених в місті літніх майданчиків.

Зокрема, під знесення потрапляє пивний майданчик в самому центрі Івано-Франківська – на Вічевому Майдані. Там підприємець Червак без відповідних дозволів поставив «літник» і уже кілька місяців спокійно працює.

Але, за словами Миколи Матіїва, процедура знесення майданчика не проста. Спочатку МВК повинен прийняти рішення про знесення, потім підприємцю дається час для добровільного знесення споруди. Якщо підприємець не виконує умов – а Івано-Франківськ ще не знає прикладу, коли підприємець посеред сезону добровільно зніс свій майданчик – справа доходить до суду. І лише після рішення суду «комунальники» розпочинають демонтаж.

Міський голова Віктор Анушкевичус дав вказівку «прискорити» процес знесення майданчика. Мовляв, нехай підприємець сам подає до суду.