В Івано-Франківську знову підвищать тарифи на паркування


Сьогодні, 5 лютого в Івано-Франківську пройшло громадське обговорення проекту рішення виконавчого комітету міської ради «Про тарифи на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів».

Його розробником виступило управління транспорту та зв’язку Івано-Франківської міської ради, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як зазначив під час слухань заступник начальника УТІЗ Андрій Гіглюк, документ покликаний впорядкувати вуличне паркування в центральній частині міста.

Зокрема згідно з проектом рішення пропонується збільшити тариф за паркування одного транспортного засобу на майданчиках для платного паркування (крім першої паркувальної зони) з 6 до 10 грн/год., абонемент на один день - 56 грн, та абонемент на місяць - 1030 гривень.

"За минулий рік я сплатив в бюджет 360 тисяч гривень транспортного збору і ще 40 тис. маю доплатити. Самі оплачують за паркування тільки 1,5% водіїв, тож доводиться утримувати оператора паркування, йому необхідно платити зарплату. В мене 11 паркувальників, а ще утримання майданчика, нові паркомати, податки. Я не можу собі навіть зараз дозволити докупити паркомати, тож оператори користуються касовими апаратами. Загалом завантаженість паркувальних майданчиків 57%, а решту не платять за паркування. Наприклад майданчик біля Гартенбергу: водії Рейндж Роверів не те, що до паркомата лінуються йти, а навіть коли паркувальник підходить посилають куди подалі. Ще хитріші платять за годину, а забирають авто, аж коли паркувальник піде",- скаржиться підприємець Олександр Ярощук ПП "Ярко ІФ".