В Івано-Франківську зростає кількість закладів, де впроваджують інклюзивну освіту


У вересні в 11 комунальних закладах дошкільної освіти Франківська відкрито 18 інклюзивних груп для дітей.

Про це на засіданні виконавчого комітету розповів директор департаменту освіти на науки МВК Ігор Максимчук, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами, впродовж року працівники департаменту, а також керівники шкіл забезпечували реалізацію заходів щодо активізації національно-патріотичного  виховання учнівської молоді.

"Зокрема, 67 учнів стали учасниками поїздки місцями битви  під Крутами на Чернігівщині. На базі Центру патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери успішно реалізовувались загальноміські проекти. Упродовж року двічі делегації освітян відвідали бійців ООС, вихованців ДНЗ та ЗЗСО у Попасній, Луганської області та Волновасі, Донецької області. Під час візиту було передано благодійну допомогу мешканцям Донбасу", - розповів Максимчук.

Охоплення дітей  дошкільною освітою зросла з 9429 до 9728 вихованців, а відсоток охоплення дітей від 3 до 6 -  з  95,8%  до  97%, тоді як у 1991р. цей показник становив 59 %.

«Цьогоріч ми розширили мережу закладів дошкільної освіти на один комунальний заклад дошкільної освіти №25 «Янголятко». Додатково було облаштовано дві дошкільні групи у школі І ступеня №3 та молодшій школі  імені Софії Русової», - додав посадовець.

Максичмук додав, що у Франківську зростає кількість закладів, де впроваджують інклюзивну освіту.