В івано-франківських супермаркетах збиратимуть батарейки


Влада Івано-Франківська вирішила поборотися за чисте довкілля та розмістити в місті спеціальні ємкості для збору шкідливих побутових відходів, в тому числі - пальчикових батарейок.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомив начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому Богдан Білик

За його словами проект «Покращення екологічного стану в місті Івано-Франківську шляхом роздільного збору небезпечних відходів» став одним із переможців другого міського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та громадянського суспільства.

«В рамках проекту вже закуплено 20 спеціальних контейнерів для збору використаних батарейок. Незабаром буде визначено місця їх розміщення. Швидше за все це будуть місцеві супермаркети, оскільки там великий потік людей. Думаю, що пізніше також розмістимо в школах, університетах, одну плануємо залишити в приміщенні міськвиконкому», - зауважив Богдан Іванович.

Начальник управління каже, що в рамках проекту передбачено закупити 80 контейнерів для батарейок, 6 – для акумуляторів, 25 – для люмінесцентних ламп і майже 500 ємкостей для медичних відходів.

«Загалом на цей проект з міського бюджету буде витрачено близько 350 тисяч гривень. У випадку, якщо не буде затримок з коштами Держказначейством, на повну він запрацює вже з нового року», - наголосив пан Білик.