В Калуші невідомі розкопували відвали Домбровського кар'єру


Калуський активіст виявив проведення невідомими особами земляних робіт на відвалах розкривних порід №1 та №4 Домбровського кар’єру.

В процесі даних робіт було порушено значну площу рекультивованих територій відвалів, ймовірно з метою пошуку захоронених там раніше металобрухту та відходів графіту з колишнього магнієвого заводу.

Чоловік повідомив про це в поліцію та міську раду. 13 грудня на місце виїхала робоча групою, під головуванням першого заступника міського голови Галини Романко у складі представників управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації, управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації, міськрайвідділу УДСНС в Івано-Франківській області, Калуського відділу поліції в Івано-Франківській області, Калуського міського відділу УСБУ в Івано-Франківській області, управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради, управління будівництва та розвитку інфраструктури міської ради. Члени комісії оглянули та зафіксували факт порушення цілісності рекультивованої поверхні даних об’єктів.

"Ситуація на відвалах №1, №4 розкривних порід Домбровського кар’єру ДП «Калійний завод» ВАТ «Оріана» є критичною та може призвести до погіршення екологічної ситуації у зв’язку з вимиванням солей та інших токсичних відходів, заскладованих у відвалах. Ситуація, що склалась, вимагає негайних рішень", - йдеться у повідомленні на сайті міськради.