В Калуші щурі окупували багатоповерхівку. Вже лізуть до квартир


Мешканці калуської дев’ятиповерхівки на вулиці Пукіна оббили пороги комунального підприємства, адже не можуть зрозуміти, чому мусять ділити свої квадратні метри з гризунами. Щурі окупували підвал будинку, а останні кілька років — уже і квартири перших поверхів.

Гризунів у квартирі Уляни Маціборської знаходили також мертвими. Жінка змушена щоразу цементувати діри, які вони прогризають. Її боротьба триває вже близько десяти років. Увесь цей час калушанка просить комунальників та владу міста навести лад із підвалом, бо саме звідти — вся біда, інформують "Вікна".

Через затоплений підвал у квартири мешканців підбирається також грибок. У під’їзді — нічим дихнути. Від запаху рятує те, що двері час від часу відкривають навстіж.

Директор «ЖЕО №4» Василь Фурда вину за такий стан справ перекладає на самих мешканців. Каже, що люди у каналізаційні труби скидають і зливають все. Труби забивають, а відтак у підвалі утворюється сирість.

Розмова з керівником комунального підприємства, хоча і була емоційною, але домовитися вдалося. Василь Фурда пообіцяв проконтролювати, щоб підвал ретельно почистили та обклали трійлом для гризунів. Мешканці будинку готові допомогти комунальникам.

За спільну роботу працівники ЖЕО та мешканці проблемного будинку мають намір взятися вже у найближчі дні. За перевиховання сусідів-«шкідників» — уже від сьогодні.