В калуському РАЦСі розповіли про найоригінальніших молодят


За даними калуського міського відділу ДРАЦСу, цього року у Калуші одружилось 490 пар.

Це трохи більше, ніж у 2016 році: тоді було близько 470 шлюбів. Проте, менше, ніж у попередні роки, коли шлюбів було 550 і більше, пише kalushnews.

Це не всі калушани, які одружились в цьому році. Деякі одружуються в Івано-Франківську, головно через наявну там процедуру «шлюб за добу». За цією спрощеною системою одружуються в основному з іноземцями. До речі, послугу «шлюб за добу» скоро можуть ввести і у нас.

Працівники калуського міського відділу ДРАЦСу визнають, що зараз більше працюють на район. У місті багато молодих пар живуть у громадянському шлюбі або не хочуть гучних святкувань. Тоді як у районі ще зберігається тенденція великих та урочистих весіль.

 Фото взяте з сайту pixabay.com

Фотографи міста вказують, що найчастіше весілля святкують у період від серпня до початку жовтня. Натомість у калуському ДРАЦСі цього не підтверджують. Вказують, що колись така тенденція була, проте зараз визначити якийсь «період шлюбів» не можна.

Дуже часто калушани одружуються з іногородніми. Нерідко й з іноземцями. Цього року останніх шлюбів уклали 16 пар. Це майже вдвічі менше, порівняно з 2016 роком. Пов’язано це й зі згаданою процедурою «шлюб за добу», через що багато калушан одружуються з іноземцями саме в Івано-Франківську. Частіше всього іноземці – це громадяни близького зарубіжжя: країн СНД та Польщі. Проте, частим явищем стають шлюби з громадянами Болгарії, Німеччини, Туреччини. Працівники калуського міського відділу ДРАЦСу особливо запам’ятали останній випадок, коли турок прийшов в українській вишиванці. А ще, коли наречена-росіянка прийшла в українському строї.

Іноземці в українському строї Фото взяте з сайту lovelylife.in.ua

Тематика весілля не дуже впливає на вигляд обрядової зали чи урочисту церемонію. Обрядова зала калуського міського відділу ДРАЦсу виглядає дуже привабливо після ремонту. Єдине, молодята можуть її прикрасити у тонах, що відповідають весіллю. Працівники ДРАЦСу запам’ятали, наприклад, чорно-біле цьогорічне весілля.

Учасникам АТО урочисту церемонію проводять безкоштовно.

Розлучень у цьому році багато. Близько 60% від одружень у місті. Більшість з них розірвані за рішенням суду. Інші – складені у ДРАЦСі за взаємною згодою.