В Коломийському госпіталі ветерани змушені самі купувати ліки


Атовці, які лікуються в Коломийському госпіталі ветеранів війни, змушені самі купувати необхідні ліки.

Про це під час засідання бюджетної комісії повідомив представник обласної спілки учасників АТО Василь Андріїв, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Хлопцям образливо, що вони змушені самі купувати ліки, поки в департаменті ділять гроші на все що завгодно. Це смішно, що на ліки передбачено трохи більше 200 тисяч», - обурився ветеран.

Як зауважив олова обласної ради Олександр Сич, департаменту охорони здоровя виділили найбільшу суму, порівняно з іншими підрозділами.

«Для медичної галузі ми дали найбільше грошей, тому справедливо їх розподіліть. Невже з 70 мільйонів ви не знайшли грошей на госпіталь ветеранів війни? Ми не для того вам давали кошти, щоб ви перекривали ними дірки державного бюджету. Хлопці заслуговують поваги і безкоштовного лікування. Я на вас ставлю персональну відповідальність за доступність ліків у комунальних закладах і особливо в госпіталі ветеранів», - звернувся Олександр Сич до очільника медичного департаменту.

Окрім того очільник облради порадив ветеранам взяти з собою представників ДОЗ і поїхати в госпіталь та разом з головним лікарем обговорити які ліки необхідні.

У свою чергу очільник ДОЗ Микола Стовбан наголосив, що всі медикаменти згідно нацпереліку будуть закуплені. Всі решту вони закупити не можуть. На це голова облради доручив ДОЗ звернутися до міністерства щодо розширення необхідного переліку.