В мережі з'явилося цікаве відео навчань з гасіння пожежі в гірській місцевості


В мережі опублікували відео з навчальних занять з гасіння пожежі в гірській місцевості поблизу Надвірної.

Нагадаємо, 29 липня на Прикарпатті розпочалися практичні збори з підготовки екіпажів авіації ДСНС України до гасіння пожеж в гірській місцевості на тему: «Гасіння лісових пожеж за допомогою авіації ДСНС України».

Зі слів командира Спеціального авіаційного загону ОРС ЦЗ ДСНС України м. Ніжин  Івана Коробки, найнасиченішим видався другий день навчань, 30 липня.

Впродовж цього дня навчання проходили в районі Чорногірського масиву на території області. Було відпрацьовано проведення рекогностировки та розвідки територій умовної пожежі лісових масивів. Обстежено місця для тимчасової посадки повітряних суден, джерела водопостачання та визначено реальний стан місць забору води в лісових масивах гірської місцевості Прикарпаття. Також відпрацьовано порядок спільних дій пожежно-рятувальних підрозділів області з повітряними суднами ДСНС під час практичних  зливів на крайки умовних лісових пожеж у гірській місцевості та елементи заправки повітряних суден ДСНС пожежно-рятувальними підрозділами області.

На території Верховинського району відпрацьовувались спільні дії гірських рятувальників та служб цивільного захисту області щодо порятунку та транспортування постраждалих до повітряних суден ДСНС з подальшим перевезенням до лікувальних закладів України.

В ході проведення навчань протестовано цифровий зв'язок та проведення наземне коректування повітряних суден.