В мерії розповіли про підготовку Франківська до парламентських виборів


У неділю, 21 липня в Україні відбудуться позачергові парламентські вибори.

Про це у вівторок, 9 липня на щотижневій оперативній нараді у міського голови розповів заступник керуючими справами виконкому Андрій Лис, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами, у місті було створено 111 виборчих дільниць. З них 62 дільниці розміщувались у школах, ще 11 – у містах і селах міської ради.

«Наступного тижня, 18 – 19 липня повинні передати бюлетені до обласної виборчої комісії», - додав чиновник.

Начальниця відділу ведення Державного реєстру виборців Христина Дзюбак зазначила, що завтра дільницям передадуть попередні списки виборців.

«Всі охочі, які не мають можливості проголосувати вдома, можуть легко змінити місце голосування. Для цього достатньо прийти до нас у відділ ведення Держреєстру виборців, що на вулиці Грушевського, 21, в кабінет 110 та написати відповідну заяву. Це можна зробити до 15 липня», -зауважила посадовиця.

Дзюбак наголосила, що наразі 536 змінили місце для голосування. Хоча на президентських виборах таких людей було понад дві тисячі.

Водночас ті, хто немає можливості через хворобу прийти до дільниці можуть проголосувати вдома. Для цього до 20 липня потрібно написати відповідну заяву.

Натомість заступниця голови окружної виборчої комісії Олександра Петрик зазначила, що бюлетені до ОВК привезуть 17 липня.