В міському суді Івано-Франківська обрали нового голову


Сьогодні, 28 квітня в Івано-Франківському міському суді провели вибори голови суду та секретаря.

За правилами, пропонувати свою кандидатуру на посаду голови можуть тільки ті судді, в яких чинні повноваження. Таких у міському суді залишилось восьмеро. Натомість, у голосуванні взяли участь 19 суддів, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Присутні на виборах запропонували на посаду одну кандидатуру - Лева Кишакевича.

«Хочу сказати, що нас чекають важкі часи, адже у нас недостатній штат. Проте я обіцяю організувати роботу так, щоб ефективно здійснювати правосуддя. Обіцяю продовжити позитивні починання, які є у нашому суді», - звернувся до присутніх Кишакевич.

Опісля, судді приступили до таємного голосування. Оскільки кандидат були лиш один, то обійшлось без сюпризів - головою Івано-Франківського міського суду терміном на три роки став Лев Кишакевич. За нього проголосували 14 представників Феміди.

За даними «Чесно. Фільтруй суд», суддя Кишакевич  притягнув до адміністративної відповідальності суддю В. Гандзюка, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та присудив йому штраф у розмірі 3 400 грн. Також він претендує на посаду судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Обрання Кишакевича головою суду прокоментував координатор кампанії “ЧЕСНО. Фільтруй суд!” в Івано-Франківській області, громадський активіст Віталій Світлик.

"Івано-Франківський міський суд, на відміну від апеляційного суду Івано-Франківської області, не став висувати на голову кандидата, котрий уже два терміни відпрацював. Зразу помітно професійність та неупередженість в виборі. Вітаю нового голову суду Лева Кишакевича. Надіюсь, рівень відкритості залишиться на такому ж рівні, який задав екс-голова суду Тарас Антоняк", - написав у мережі Світлик.