В Миколаєві студент під час вручення диплому заявив, що купив його за 350 доларів


У Чорноморському державному університеті імені Петра Могили у Миколаєві вибухнув скандал – під час Студенти-іноземці Донецького медуніверситету збунтувалися проти неякісної освіти вручення дипломів один із студентів заявив, що купив свою "корочку про освіту" за 350 доларів.

Відео інциденту опублікувало місцеве видання NikLife.

Випускник факультету фізичного виховання і спорту, отримавши свій диплом, порвав його і почав вимовляти промову. Однак йому завадили декан факультету Андрій Чорнозуб і інші студенти, відібравши мікрофон і в підсумку зіштовхнувши зі сцени.

Перебуваючи внизу, молодий чоловік прокричав: "350 доларів я заплатив за диплом, працював у Польщі. Спасибі, велика честь..". Після цього його виштовхали з актового залу. За словами очевидців, хлопець був п'яний.

Того ж дня декан Андрій Чорнозуб повідомив на своїй сторінці в Facebook, що написав заяву в поліцію з проханням перевірити звинувачення студента. Викладач також зазначив, що випускник заздалегідь встановив камеру під сценою, що, на думку Чорнозуба, свідчить про заплановану провокацію з метою дискредитувати університет.

Раніше повідомлялося, що в запорізькій Державній інженерній академії відбулися обшуки. Слідчі СБУ підозрюють керівників в торгівлі фальшивими дипломами. Крім педагогів, у схемі задіяні представники комерційної фірми, яка запрошувала іноземців для навчання в Україні. Насправді ж ці студенти - переважно громадяни країн Африки і Близького Сходу - у вузі навіть не з'являлися. За кожний диплом платили ділкам до 10 тисяч доларів.