В обленерго змінили час короткочасних відключень світла


В Прикарпаття обленерго повідомляють, що на прохання споживачів, з 1 лютого час, у який відбувається перемикання споживачів з лінії на лінію, змінився. Якщо раніше споживачів перемикали з 00:00 до 06:00, то тепер це робитимуть у період з 03:00 до 05:00.

Останнім часом на різних порталах мережі інтернет споживачі просять пояснити, чим зумовнені нетривалі вимкнення світла у нічну пору, зокрема в проміжку з дванадцятої години ночі по шосту ранку. З тими ж питаннями клієнти звертаються до спеціалістів АТ «Прикарпаттяобленерго».

У компанії пояснюють, що таке короткочасне вимкнення світла в цей час може означати оперативне перемикання на іншу лінію. Такі заходи обленерго проводить для ліквідації дефектів та здійснення планових робіт. Завдяки цим заходам суттєво мінімізується загроза аварійних вимкнень, покращується якість електропостачання. «Це звичайні перемикання лінії, щоб розвантажити її. Вони не впливають на роботу електроприладів. Як правило вони тривають до 5 хвилин,  – розповідає заступник технічного директора компанії Володимир Бондаренко. – Оперативні перемикання проводять вночі, тоді, коли орієнтовно це не мало б створити додаткових  незручностей для населення та підприємств. Однак, беручи до уваги прохання наших споживачів, ми вирішили перенести вимкнення на більш пізній час, адже в нашій роботі важливо враховувати інтереси клієнтів. Тому тепер короткочасні вимкнення світла найчастіше можуть спостерігатися в проміжку часу з третьої ночі до п'ятої ранку».

Якщо ж вимкнення стаються в інший час, або якщо тривають довше ніж кілька хвилин, енергетики радять звертатися  в кол-центрі компанії -  0 800 50 40 20, (0342) 59 40 20 (цілодобово), або у Центри осблуговування населення, які працюють  при кожній філії підприємства.