В облраді дискутували, що робити зі Снятинським дитбудинком


Сьогодні, 19 жовтня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Серед іншого, депутати розглянули питання «Про припинення Снятинського дитячого будинку-інтернат», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

а словами в.о. директора департаменту соціальної політики Віталія Яворського, наповненість інтернату за планом має бути 110 дітей, наразі у ньому перебувають 98 осіб, але з них тільки 11 дітей.

«Водночас наступного року кількість дітей ще зменшиться, адже ще 6-7 дітей досягнуть повноліття. Маючи тільки 13 дітей, ми використовуємо у рік понад мільйон лишніх коштів. Мова йде про витрати на утримання», - каже чиновник.

Він додав, що на Прикарпатті не заповнені дитячі психоневрологічні інтернати, а черга у дорослі сягає 50 людей. Відтак дітей, що перебувають у Снятині переведуть у дитячий інтернат в Залуччі. Після ліквідації майно Снятинського дитячого будинку-інтернату передадуть в управління та на баланс Снятинському психоневрологічному інтернату.

Члени комісії, які нещодавно виїжджали в інтернат також зауважили, що назва не відповідає дійсності. Відтак вони пропонують щоб Снятинський дитячий інтернат після припинення роботи приєднали до дорослого.

Водночас депутат Михайло Дроняк запропонував, щоб змінити стату та назву інтернату залишивши в ньому і дітей і дорослих.