В облради дорікнули чиновникам за невдалі місця для будівництва амбулаторій


Сьогодні, 14 травня відбулося засідання комісії облради з питань бюджету та фінансів.

Серед іншого депутати розглянули питання про розподіл коштів на будівництво амбулаторій, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Членів комісії обурив той факт, що департамент охорони здоров'я самі вирішили в яких селах будувати амбулаторії, а облраду поставили перед фактом.

За словами голови комісії Миколи Палійчука, є випадки, коли на місці будівництва амбулаторії немає підведеної води, газу, світла. Відповідно, необхідні ще додаткові кошти. Тож чиновникам ДОЗ доручили підготувати на сесію звіт щодо цього питання, наскільки обгрунтоване будівництво амбулаторій саме в цих селах і яке забезпечення.

Водночас голова облради Олександр Сич дорікнув чиновникам, чому вони самі вирішили де зводити амбулаторії, при тому, ні з ким не порадились.

"Абсолютно некоректний підхід. Зрозуміло, що в Києві не вирішували в якому селі будувати амбулаторію. Вони затверджували те, що ви їм подали. А ви мали хоча б порадитись з депутатами. Вони обрані від мешканців Прикарпаття і представляють їх інтереси, а ви - призначені чиновники. Візьміть це до уваги",- звернувся очільник депутатського корпусу.