В ОДА розповіли, коли на Прикарпатті запрацюють нові амбулаторії


Реформа первинної ланки галузі охорони здоров’я області відбулася успішно. 100 відсотків закладів, які надають первинну медичну допомогу, уклали договори з Національною службою здоров’я України та перейшли на новий рівень фінансування із Державного бюджету.

Про ключові досягнення галузі та перспективи на поточний рік під час зустрічі із представниками ЗМІ розповів директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Стовбан.

Управлінець також зазначив, що вже до кінця першого півріччя цього року в області запрацюють 26 нових амбулаторій сімейної медицини. Наразі профільним підрозділом облдержадміністрації проведено 17 тендерів на спорудження закладів, на трьох об’єктах тривають завершальні будівельні роботи. 

Також у зв’язку з проведення реформи у медичних закладах проводяться роботи щодо їх комп’ютеризації. Наразі забезпеченість медустанов широкосмуговим швидкісним інтернет-зв’язком складає 70 відсотків. Найнижчий рівень проведення такого зв’язку у гірських та високогірних районах області.

За словами Миколи Стовбана, цього року за умови співфінансування для комп’ютеризації закладів охорони здоров’я Прикарпаття з обласного бюджету буде спрямовано 500 тисяч гривень.