В одній з прикарпатських громад хочуть створити кемпінгове містечко


Радники Івано-Франківсько Центру розвитку місцевого самоврядування та студенти університету Короля Данила відвідали село Княждвір Печеніжинської об'єднаної територіальної громади.

Тут в межах проекту, який поданий на 9-й обласний конкурс програм та проектів розвитку місцевого самоврядування Івано-Франківської обласної ради, планують створити кемпінгове містечко «Тисове», інформує Бліц-Інфо з посиланням на ІФ ЦРМС.

Цей проект представники громади розробляли спільно з радниками ІФ ЦРМС. Поруч з селом Княждвір розташований унікальний тисовий заповідник, який може стати туристичним об’єктом. Кемпінг, за ідеєю проекту, має передбачати облаштування місць відпочинку для туристів, місць дозвілля, велоінфраструктуру.

«У випадку з проектуванням кемпінгового містечка, важливо одразу визначитись із функціональним плануванням території. Застосовуючи сучасні підходи до зонування території та враховуючи ДБН, при благоустрої території потрібно врахувати розташувати зони відповідно до їх призначення з прив’язкою до конкретної місцевості», - вважає радник з питань просторового планування та управління ресурсами Івано-Франківського ЦРМС Тетяна Данилів.

Студенти оглянули село Княждвір та провели фотозйомку. Пізніше франківці працюватимуть над схемою розміщення цих просторів й оцінять можливості під’їзду до них.