В одному з прикарпатських сіл більше півроку не їздить шкільний автобус


8 кілометрів через ліс та аварійний міст ходять діти до школи в одному з прикарпатських сіл. Аби нічогоне сталося у дорозі, школярів супроводжують дорослі.

З самого ранку у центрі Грушіва збираються школярі та дорослі. Вони чотири кілометри долають в один бік, аби потрапити на навчання. Самих дітей не пускають, страшно, адже довкола ліси та поля, йдеться у сюжеті Сегодня.

Десять років тому у селі була своя школа та її закрили, як малокомплектну. Там вчилось всього восьмеро дітей. 

Людмила до кшоли веде другокласницю Даринку, а на санчатах - дворічний Максимко, вда залишити дитину немає з ким.

Якщо почастить одного чи двох школярів може підвести попутка, але таке буває нечасто. Через аварійний міст машини майже не їздять, а діти змушені ходити. 

Ще минулого року грушівських учнів возив автобус, та з осені вже не приїжджає. Дорога до школи забирає трохи більше години. На перший урок діти часто спізнюються. 

Районні чиновники-освітяни запревняють, перевізника шукають та це непросто, їхати у віддалене село заради десяти дітей ніхто не хоче. Та автобус такт пообіцяли знайти, селян про це повідомили чиновники за кілька годин після приїзду журналістів. Хто, як та за яких умов возитиме дітей до школи обіцяли розповісти особисто на зібранні сільської громади.