В ОПОРІ розповіли, хто з прикарпатських нардепів ігнорує зустрічі з виборцями


Сьогодні, 14 вересня відбулася прес-конференція Громадянської мережі ОПОРА, на якій розповіли про підсумки моніторингу роботи депутатів ВР від Франківщини.

За словами координатора Громадянської мережі ОПОРА в Івано-Франківській області Івана Маруняка, моніторинг проводився з лютого до липня, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"Цього року для моніторингу вибрали найкращих депутатів першого і другого року моніторингу (Юрій Дерев'янко та Анатолій Дирів), депутата, якого моніторили всі три роки, – Юрій Соловей, та Віктора Шевченка – який вперше обраний народним депутатом",- пояснив Маруняк.

Тож відповідно до рейтингу активності Анатолій Дирів (Народний фронт) посів 6 місце. Юрій Соловей (БПП) – 8, Юрій Дерев'янко (позафракційний) – 38, Віктор Шевченко (позафракційний) – 52 місце.

Оцінювали активність прикарпатських парламентарів за двома критеріями: законотворча роботи в парламенті і активність у виборчому окрузі.

Варто зауважити, що парламентарі, які потрапили у рейтинг не дуже активно спілкувалися з мешканцями округу. Зокрема нардеп Юрій Дерев'янко за час моніторингу не провів жодного особистого прийому громадян. Його колега Юрій Соловей провів тільки один такий прийом, а Віктор Шевченко - 4 рази зустрічався з виборцями. До слова лідер рейтингу депутатів-відмінників провів 61 депутатський прийом.

Рейтинг діяльності всіх 88 депутатів за шосту сесію ВР можна знайти за цим посиланням.