В опозиції звільнення чиновників назвали першою перемогою Євромайдану


Початок кримінального провадження за силовий розгін Євромайдану 30 листопада і звільнення чиновників в опозиції розцінили, як перший результат мирного протесту.

Про це зокрема йдеться в заяві, оприлюдненій на офіційному сайті партії "УДАР".

"Влада змушена йти на поступки людям", - вважають у політсилі.

"Але поступки ці поки що – лише перші необхідні, але недостатні кроки для відновлення справедливості", наголошують у Кличка.

"Президент Янукович, відсторонивши конкретних посадовців, опосередковано вказав на реальних організаторів злочину 30 листопада. Адже у кожного із названих осіб є керівництво, яке не могло не знати про цей злочин", - йдеться в заяві.

В партії зазначають, що безпосередній керівник Володимира Сівковича – секретар РНБО Андрій Клюєв; він зобов’язаний координувати питання, які належать до сфери національної безпеки.

"І якщо влада допускає звірства, подібні побиттю студентів – він повинен нести відповідальність, бо не міг про це не знати".

В "УДАРі" наголошують, що разом з Олександром Поповим має відповідати Микола Азаров. Окскільки "незаконне рішення очолюваного ним уряду спровокувало ініціативу громадян зібрати Євромайдан".

І, безперечно, переконані в партії, разом із Валерієм Коряком та Петром Федчуком має відповідати їх керівник – Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

Без його відома застосування спеціальних сил міліції з кількох регіонів України неможливе. А якщо він стверджує, що це сталося – це означає, що він не контролює ситуацію у ввіреному йому міністерстві, а відтак не може залишатися міністром.

Названі владою особи, очевидно, несуть свою міру відповідальності за побиття людей і мають бути покарані. При цьому покарання не може бути символічним, а має відповідати мірі вини.

Однак разом із виконавцями злочину безперечно мають відповісти також його замовники і організатори, зазначили в "УДАРі".

В свою чергу лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок висловив думку, що саме тиск українців рано чи пізно змусить Януковича виконати всі вимоги Майдану:

"Тиск людей змусив владу на 14-й день після побиття мирних мітингувальників нарешті почати називати винних. Звичайно, це позитивно, але на разі "засвітили" лише імена високопосадових виконавців.

Проте зараз не названо замовників звірств та жодного з "беркутівців", які влаштували побоїще на Майдані Незалежності", – заявив Тягнибок.

У "Батьківщині" назвали звільнення голови КМДА Олександра Попова "першою, але дуже важливою" перемогою Євромайдану

Про це заявив народний депутат від "Батьківщини" Юрій Одарченко виступаючи на Майдані, повідомляє УНІАН.

"Головне те, що всі чиновники мають відчути – членство в Партії регіонів більше не рятує. Намагаючись врятувати себе, Янукович з легкістю "здасть" всіх, хто ще вчора гордо називав себе "своїм", - зазначив Одарченко.

Українська правда