В піжамах і при свічках: Студентів одного з вишів Франківська запросили на нічні пари


До ранку студенти прослухали чотири різні лекцій.

На викладачів при цьому не образилися, адже ті, як і молодь, на пари прийшли у піжамах й теми для лекцій обрали геть не нудні, йдеться в ТСН.

В піжамах, халатах, тапочках на заняття чимчикують студенти об 11 вечора. На вході викладачі, теж у домашньому одягу, влаштовують фейс-контроль. Неповнолітнім першокурсникам сьогодні до університету зась, юридично час недитячий.

У нічному розкладі чотири пари: історія, економіка, туризм, фізкультура. Не за столом, на ліжку, вмощується лектор."Податок на очі діяв за Перта Першого в Башкирії - за зелені очі, за які доводилось платити 10 алтин", - розповідає лектор.

Серйозні речі проти ночі студентам пояснюють жартома."У нас 70% той самий ген розвитку, що і у свині. Тому напевно десь потрібно переглянути еволюційну теорію, що ми не від людиноподібної мавпи пішли, а від свині. В цьому є логіка, бо ми часто свиноподібними людьми стаємо", - жартує викладач.

Пари проходять при свічках: університет світло не економить - так створює атмосферу. Педагоги сподіваються, після таких ночей студенти захочуть вчитися й удень. «Знаєте, колись така побутувала думка, якщо ти щось прочитав перед сном, то краще запам'ятав. От ми цим стереотипом скористалися і вирішили вночі давати знання. Перевіримо, наскільки воно спрацює», - каже проректор університету Олег Андрухів.

«Прийти в такому одязі досить незвично.Так ми даємо студентам зрозуміти, що ми відкриті до них, що вони не повинні боятися нас, як викладачів», - додає викладач університету Михайло Мельникович.

Сон морить, деякі студенти засинають просто на занятті, о четвертій ранку. Хто втомився, викладачі не чіпають. Натомість усіх бадьорих ведуть нічним містом на лекцію з туризму.

Здоров’я жодного студента через недоспану ніч в університеті не постраждало: відвідини цих занять були добровільними, та й викладачі оцінок не ставили. Відтак невдовзі викладачі планують свій нічний експеримент повторити.