В Польщі розбився український мікроавтобус - семеро загиблих


У четвер в районі польського міста Гоголін недалеко Катовіц сталася дорожньо-транспортна пригода, у якій загинули щонайменше 7 українців.

Про це повідомляє генконсульство України в Кракові.

За їхніми даними, ДТП сталася 5 червня об 11:15 за київським часом. Український мікроавтобус на швидкісній автостраді А-4 зіткнувся з технічним транспортним засобом.

За інформацією генконсульства, внаслідок ДТП загинуло 7 громадян України, 3 особи дістали поранень різної ступені тяжкості. "Польське радіо" підтверджує дані про загиблих, та дає іншу інформацію  про поранених. За їх даними, троє осіб госпіталізовані у важкому стані, ще двоє "дістали незначних травм".  Усі постраждалі були пасажирами автобуса. Поранених евакуювали із залученням санітарної авіації.

За однією з версій, водій українського автобуса заснув за кермом, оскільки збив попереджуваліні знаки про те, що на його шляху знаходиться технічний транспорт. Мікроавтобус прямував до України з Чехії, де наші співвітчизники працювали на будівництві.

Польське видання Dziennik Zachodni, кореспонденти якого були на місці події, уточнює, що внаслідок зіткнення автобус перекинувся і зайнявся. Кадри з місця аварії, відзняті телекомпанією TVN24, підтверджують, що місці працювали пожежні машини, однак ознак загоряння на автобусі не помітно.

Міжнародна швидкісна траса А-4 – найдовша міжнародна автомагістраль, яка сполучає Польщу з Німеччиною та Україною, протяжністю понад 670 кілометрів. Польське місто Гоголін, біля якого сталася автокатастрофа, знаходиться недалеко від Катовіце.

Польські рятувальники повідомляють про телефонну лінію щоб рідні та близькі могли дізнатись імена постраждалих - +48774222003,  або 800-200-272 з території Польщі.

Генконсульство України в Кракові також готове надати допомогу з цього приводу за телефоном +48-787-513-901

eurointegration