В прокат вийшов молодіжний фільм "Свот32" де зіграв франківський актор


Картина створена компанією Garnet International Media Group (продюсер Андрій Єрмак) за підтримки Держкіно.

10 квітня у столичному кінотеатрі «Жовтень» відбулася прес-конференція та гучна прем’єра картини. У день прем’єри «Жовтень» нагадував реальний сквот – хол кінотеатру був повністю заповнений охочими подивитися фільм.

Під час прес-конференції Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав команду фільму з прем’єрою і зазначив: «Є фільми, творці яких експлуатують вже відомі прийоми, а є ті, які шукають нові, –  автори цього фільму належить до других.  По цій картині дійсно видно, що над нею працював режисер-дебютант, але у даному випадку дебютність є не недоліком, а скоріше – перевагою. Це щирий фільм, і ящиро отримав задоволення від йогоперегляду. Я взагалі вважаю підтримку дебютів одним із головних наших завдань і тішуся з того, що Держкіно підтримало цей проект».

«Сквот32» – фільм про сучасну українську молодь, яка шукає себе та своє місце у божевільному ритмі мегаполісу. Дівчина-фотограф Ліза раптово потрапляє у старий київський будинок, що назавжди змінює її життя.

Головні ролі у фільмівиконали Анна Адамович та Олександр (DRUD) Богачук.

Також у ролях: Ігор Левенець, Римаїда Онадська, Сергій Лузановський, Іван Бліндар, Самбо Сандра, Владислав Партика, В'ячеслав Семенченко, Денис Михальченко, Роман Чухманенко, Яна Ісаєнко, Альона Пономаренко, Катерина Бахірка, Валерія Крук, Дмитро Верховецький, Олександр Боднар та інші.

Після показу eкраїнська співачка Джамала, чия пісня «Крила» стала саундтреком до фільму, поділилися своїми враженнями на сторінці в Instagram: «Щойно з кінотеатру. Під враженням від фільму «Сквот32». Це справжнє молодіжне кіно, в якому багато музики, чудова гра акторів, багато нових облич, ще не відомих широкому загалу. Дивилася фільм і згадувала, що раніше дуже любила ходити у сквоти, на такі вечірки. І зараз можу з’явитися у місці, яке ніхто не знає, мені подобаються вечірки у «secretplace». У цьому є свобода та дух сьогодення. Вітаю всіх з прем’єрою!».

Спільно з громадською організацією «Відчуй», яказаймається соціальною адаптацією людей з порушеннями слуху, було створено версію «Сквот32» із субтитрами.