В СБУ прокоментували виклики партійців прикарпатської "Батьківщини" на допити


Івано-Франківська обласна організація партії ВО «Батьківщина» зробила заяву про масові виклики партійців та активістів на допити у територіальні органи Служби безпеки України.

Як зауважують у прикарпатському осередку партії, протягом 5 та 6 березня сотні людей отримали повістки або телефонні дзвінки з проханням з’явитися до територіальних підрозділів служби безпеки України в Івано-Франківській області. Там на них уже чекають заготовлені та спущені зверху для співробітників "13 питань для опитування".

Як розповіла Бліц-Інфо прес-офіцер УСБУ в Івано-Франківській області Марія Римар, в обласному управлінні відсутні кримінальні провадження, які стосуються виборчого процесу. 

Римар зазначає, що до Управління СБУ в області згідно зі статтею 41 кримінального процесуального кодексу надійшло доручення Генеральної прокуратури України на проведення слідчих дій. Йдеться про допит, як свідків, мешканців Івано-Франківської області – в межах кримінального провадження відкритого за ст. 255 Кримінального кодексу України.

"Згідно зі ст. 41 КПК оперативні підрозділи СБУ здійснюють слідчі (розшукові) дії в кримінальному провадженні за письмовим дорученням слідчого, прокурора. Під час виконання доручень слідчого або прокурора співробітник оперативного підрозділу користується повноваженнями слідчого", - зауважують у прес-службі.

За словами Марії Римар, процесуальне керівництво в даному провадженні здійснюється Генеральною прокуратурою України. Оприлюднення деталей можливе лише з письмового дозволу слідчого або прокурора ГПУ.