В січні прикарпатці купили товарів на півтора мільярди гривень


Через роздрібну торгову мережу підприємств (юридичних осіб) та фізичних осіб–підприємців області, основним видом економічної діяльності яких є роздрібна торгівля, у січні 2018р. населенню реалізовано товарів на 1,5 млрд.грн, що відповідає 17 місцю серед регіонів країни.

Індекс обсягу обороту роздрібної торгівлі у порівняних цінах до січня попереднього року (враховуючи індекс споживчих цін) становив 107,5% (в Україні – 109,6%). Інформує Головне управління статистики. 

У розрахунку на одну особу населення у січні поточного року у середньому за місяць підприємствами (юридичними особами) та фізичними особами–підприємцями, основним видом економічної діяльності яких є роздрібна торгівля, реалізовано товарів у роздріб на 1114 грн (по Україні – на 1624 грн).

Через торгову мережу підприємств (юридичних осіб) продано товарів на 926,8 млн.грн, що у порівнянних цінах на 8,2% більше обсягу січня попереднього року. За індексом фізичного обсягу роздрібного товарообороту у порівняних цінах Івано-Франківщина посіла чотирнадцяте місце серед регіонів України.