В Україні через аукціон продаватимуть російський літак


Система електронних торгів арештованим майном заявила про продаж з аукціону арештованого російського літака Boeing D737/524.

Літак був арештований за борги російської авіакомпанії “ТРАНСАЭРО” перед міжнародним аеропортом "Київ" імені Ігоря Сікорського («Жуляни») у 625 тисяч доларів. Тож його стартова ціна складатиме 35,99 мільйонів гривень

«Приємно відмітити, що лот виставлено приватним виконавцем. Це ще раз доводить ефективність реформи виконавчого провадження» - підкреслив генеральний директор ДП “СЕТАМ” Віктор Вишньов.

Як зазначається, остання дата експлуатації літака була у жовтні 2015 року.

“Це дуже вигідна пропозиція як для вітчизняних, так і для іноземних авіакомпаній. Літак вже в Україні, відсутні транспортні витрати” – сказав Вишньов. 

ПАТ «Авиационная компания „ТРАНСАЭРО“» — одна з найбільших приватних російських авіакомпаній, що припинила свою операційну діяльність у жовтні 2015 року. У вересні 2015 компанія включена до списку санкцій України. Санкції передбачають блокування активів і зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, а також «обмеження, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень через територію України». Міністерство транспорту РФ за підсумками перевірки анулювало сертифікат Трансаеро на авіаперевезення з 26 жовтня 2015 року