В Україні оголошено про початок проведення антитерористичної операції - СБУ


В Україні оголошено про початок проведення антитерористичної операції.

Про це повідомив голова СБУ Олександр Якименко, передає УНН.

Події останньої доби в Україні засвідчили наростаючу ескалацію силових протистоянь та масове застосування зброї зі сторони екстримісько налаштованих угруповань. В зв’язку з цим, Службою Безпеки та Антитерористичним Центром України сьогодні прийнято рішення про початок проведення на території України антитерористичної операції.

Згідно Закону України "Про боротьбу з тероризмом" до цієї роботи залучені: Служба Безпеки України, Міністерство Внутрішніх справ, Міністерство оборони, Прикордонна Служба України, Центральні та місцеві органи влади.

Антитерористична операція обумовлена нестабільною ситуацією в країні. Тільки за останню добу понад 1500 одиниць вогнепальної зброї і 100 тисяч набоїв, опинилися в руках злочинців.

"В багатьох регіонах держави захоплюються органи місцевої влади, структури міністерства внутрішніх справ, служби безпеки, прокуратури, військові частини, склади з боєприпасами. Горять приміщення судів, вандали нищать приватні помешкання, вбивають мирних громадян", - заявив голова СБУ.