В Україні за добу висадять мільйон дерев. Долучиться і Франківськ


Університет Короля Данила став першим закладом вищої освіти, який відгукнувся на ініціативу "Озеленення України".

Цей масштабний всеукраїнський проєкт започаткував діловий клуб «CEO Club Ukraine» на чолі з Сергієм Гайдайчуком та національний проєкт Книга рекордів України.

30 січня УКД підписав меморандум про участь в проєкті "Озеленення України". В рамках цього проєкту 20 березня усі учасники висадять понад 1 000 000 дерев за одну добу (24 години) і таким чином встановлять рекорд України.

Висадження 1 000 000 дерев в Україні – це частина глобальної ініціативи з висадження 100 000 000 дерев у 100 країнах світу.

«В умовах, коли люди своїми діями нанесли глобальної шкоди екології, Університет Короля Данила хоче стати першим зеленим університет країни. Наша участь в ініціативі з озеленення України – лише старт дороги до цього звання. Насправді, потрібно впроваджувати такі заходи, як сортування сміття, встановлення сонячних батарей та інші. Також нам необхідно не лише висадити нові дерева, а й чітко розуміти, як зберегти мільйони старих. Для цього з вересня в університеті буде викладатись нова дисципліна: екологічні технології», – розповідає ректор університету Короля Данила Віталій Хромець.