В Україну прибули військові літаки США – стартують навчання


В Україні розпочинаються багатонаціональні спільні авіаційні навчання "Чисте небо 2018", в яких братимуть участь 9 держав – членів НАТО.

Про це повідомляє УП з посиланням на Посольство України в США у Fаcebook.

Навчання триватимуть 12 днів. У них візьмуть участь Бельгія, Велика Британія, Данія, Естонія, Нідерланди, Польща, Румунія, США та Україна. 

"F-15C Eagles та C-130J Super Hercules з Каліфорнії (California Air National Guard) - партнера України в рамках US European Command's State Partnership Program – вже прибули на місце", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що навчання спрямовані на підвищення регіональних спроможностей щодо захисту суверенітету повітряного простору та зміцнення миру і безпеки шляхом вдосконалення співробітництва, взаємодії та взаємосумісності між партнерами по Альянсу та іншими союзниками в регіоні.

За даними Міноборони, це будуть "наймасштабніші за роки незалежності України міжнародні навчання авіаційних підрозділів", у них візьмуть участь "понад 40 літальних апаратів, десятки зенітних ракетних комплексів і засобів РТВ, сотні військовослужбовців з України та майже з 10 країн НАТО".

З українського боку заплановано залучити близько 20 літаків різних типів, вертольоти й БпЛА, стаціонарні та мобільні радіолокаційні підрозділи й мобільні вогневі групи підрозділів ППО.