В управлінні ДСНС обіцяють не залишити гірських рятувальників без роботи


17 липня кожен гірський рятувальник, що працює в системі управління ДСНС в Івано-Франківській області, отримав повідомлення про скорочення.

Про це гірські рятувальники Прикарпаття повідомили у мережі Facebook.

Керівник Верховинської гірської пошуково-рятувальної групи Василь Кобилюк розповів журналістам, на їхніх посадах, зокрема на посадах керівників підрозділів, будуть працювати атестовані працівники. Тобто гірських рятувальників замінять працівники пожежної служби. Таке реформування гірські рятувальники вважають несправедливим, а ліквідацію - підкилимною.

Натомість сьогодні в управлінні ДСНС України в Івано-Франківській області запевнили, що гірська пошуково-рятувальна частина не ліквідовується, а тільки - реформується.

"Досвідчені рятувальники і надалі будуть працювати, здійснювати пошуково-рятувальні роботи та надавати допомогу людям в горах. На даний час тривають заходи щодо реформування гірської пошуково-рятувальної частини в Спеціалізовану пошуково-рятувальну частину, шляхом збільшення її чисельного штату і введенням в її структуру кінологічного відділення. Підставою змін є загальна реформа служби і приведення штату Управління у відповідність зі штатом управлінь ДСНС інших областей. Всім досвідченим рятувальникам будуть запропоновані посади згідно з їхніми здібностями і кваліфікаційними вимогами до посади", - передає прес-служба управління.