В Японії гігантський кит врізався у катер. Постраждали понад 80 людей


Кілька постраждалих отримали серйозні ушкодження.

В Японії катер зіткнувся з китом, в результаті чого постраждали понад 80 осіб. В результаті зіткнення на кормі з'явилася тріщина в 15 см, пише ТСН.

Про це повідомляє NHK, з посиланням на інформацію берегової охорони Японії.

Читайте також: Ученим вперше вдалося зняти на відео рідкісний вид китів

Пасажирський катер, який рухався зі швидкістю 80 км/год, вийшов з порту в місті Ніїгата і попрямував до острова Садо. На борту був 121 пасажир і чотири члени екіпажу.

За інформацією видання, під час руху судно зіткнулося з китом (хоча є припущення, що це може бути й інша гігантська тварина).

В результаті зіткнення на кормі з'явилася тріщина в 15 см, також були пошкоджені підводні крила. П'ять людей отримали серйозні поранення, однак катер зміг завершити маршрут.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року Японія офіційно відновить полювання на китів, яке заборонено у всьому світі вже понад 30 років

Японія заявила про вихід з китобійної комісії. До цього японці і так полювали на китів в межах наукових квот - фактично прикриваючись науковою дільністю. Нині збираються поновити масштаби і відновити комерційний промисел, оскільки вважають, що популяція ссавців достатньо відновилася.  Екологічна група Greenpeace засудила рішення японського уряду, зазначивши, що життю океану загрожує забруднення, а також надмірний вилов риби.