В Загвіздянській ОТГ новообрана влада не може порозумітися


29 квітня в новоствореній Загвіздянській ОТГ відбулися вибори голови та депутатського корпусу.

Головою нової ОТГ став Володимир Ружанський, за якого віддали 1464 голоси. На другому місці опинився Любомир Білогубко, колишній сільський голова Загвіздя, за якого проголосували 1236 людей.

Втім, вже четвертий тиждень новостворена рада не може прийняти рішення потрібні для того, щоб ОТГ запрацювала. Про це в мережі поівідомив місцевий активіст Mykola Stasiuk.

"У нас вже відбулись 3 засідання першої сесії (10 травня, 18 травня, 30 травня) і досі перша сесія не закрита та не вдалось прийняти ряд важливих питань через відсутність у голови підтримки більшості, а саме:
- не проголосована структура ОТГ, проект якої подав голова;
- не проголосована реорганізація сільради Підлісся;
- не запрацювали комісії;
- не проголосовано склад виконкому
", - повідомив чоловік.

Як виявилося, "каменем спотикання" між частиною депутатів і новим головою стало питання про кандидатуру заступника. Зокрема депутатська коаліція виступає, щоб цю посаду зайняв колишній голова Любомир Білогубко.

Водночас, сам новообраний сільський голова не йде на поступки, адже закон не зобов'язує його подавати повну структуру на першій сесії. Депутати в свою чергу не мають права подавати свій проект, вони можуть виключно голосувати або не голосувати за проект голови. 

Тож виходів з ситуації може бути два: або сторони домовляться, або роботу ради визнають незадовільною і призначать перевибори ради.

Відео з сесії Загвіздянської ОТГ