Вакансія мрії: у Швеції шукають людину, яка вмикатиме вранці світло за $2,3 тисячі


У Швеції з'явилася вакансія вмикача і вимикача світла на залізничній станції.

Здавалося б, що може бути привабливого у такій роботі? Але за те, щоб лише увімкнути світло вранці та вимкнути ввечері, роботодавці пропонують заробітну платню розміром 2,3 тисячі доларів на місяць. Про це повідомляє низка ЗМІ з посиланням на Шведське радіо.

Роботодавці Симон Голдін і Якоб Сеннебю хочуть, щоб працівник щодня у чітко зумовлений час приїжджав на станцію Korsvägen, яку відкриють у 2026 році в місті Гетеборг, і включав світло. А ввечері після закінчення роботи станції треба лише вимкнути світло. Решту часу працівник не буде обтяжений роботою.

Працівникові буде дозволено звільнитися за першою вимогою, але при бажанні він зможе займати цю посаду довічно. Роботодавці готові виплачувати зарплату протягом 120 років. Незвичайний арт-експеримент спонсорує Шведська художня рада та Управління транспортом. Під вакансію мрії вже виділили суму в 650 тисяч доларів.

Художники Голдін і Сеннебю за допомогою такої акції вирішили привернути увагу до проблеми нерівності в суспільстві. На вакансію вже відгукнулися не тільки жителі Швеції, але також американці, тайванці та філіппінці. Свої заявки надіслали щонайменше 125 претендентів. Остаточно кандидата оберуть у 2025 році.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!