«Валентинівський стрілець» відмовився від суду присяжних


В Івано-Франківську почали судити Віктора Корягіна – «валентинівського стрільця».

Сьогодні відбулося попереднє судове слухання кримінальної справи щодо Віктора Корягіна, який 14 лютого в одному з нічних клубів вистрелив в обличчя 18-літній студентці Вікторії Пилипів. Корягін обвинувачується за ч. 2 ст. 15 («Замах на злочин») та п. 7 ст. 115 («Замах на вбивство з хуліганських мотивів») Кримінального кодексу України. Суд нагадав обвинуваченому про право скористатися здійсненням суду трьома присяжними та двома професійними суддями. Втім обвинувачений заявив, що він проти суду присяжних.

На попередньому слуханні суд задовольнив клопотання прокурора про виклик свідків та прийняв ухвалу про продовження запобіжного заходу - тримання під вартою підсудного до 2 серпня 2013 року. 

Нагадаємо, 14 лютого цього року,  в День Валентина, у коридорі «Діджей кафе» Віктор Корягін, перебуваючи, зі слів правоохоронців, у стані наркотичного сп’яніння, вистрілив із травматичної зброї в обличчя 18-річної студентки Вікторії Пилипів. Внаслідок вистрілу дівчина зазнала тілесних ушкоджень у вигляді забою головного мозку, множинних переломів кісток лицевого черепа, орбіти гайморової пазухи, скульної кістки та набряку головного мозку.

Особу "Валентинівського стрільця" вдалося встановити відразу за допомогою відеокамер нічного клубу. Втім, затримали підозрюваного лише 7 квітня в одному з приватних будинків у Львові.

Наступне судове слухання у справі «валентинівського» стрільця відбудеться у понеділок, 10 червня.

 

ГК