Вбивство франківського підприємця: "Дира" хотів відвід суддів і домашній арешт


Сьогодні, 25 квітня в Івано-Франківському міському суді відбулось засідання у справі Михайла Дерещука.

Як відомо, 31 серпня близько 13-ї в середмісті Івано-Франківська розстріляли автомобіль "Audi" сірого кольору.  Стрілець випустив у місцевого підпримця Ігоря Гербіна не менше шести куль та втік. Постраждалого у важкому стані госпіталізували, а стрільця оголосили в розшук.  Втім, затримали лише за шість годин. Стрільцем виявився Михайло Дерещук на прізвизько "Дира". Свої дії він пояснює помстою. За кілька днів до стрілянини між Дерещуком і Гербіним була сварка, під час якої підозрюваний отримав тілесні ушкодження. Підтримець Ігор Гербін за кілька днів помер у лікарні. Відтак, Михайлу Дерещуку інкримінується ст. 115. Ч. 3. (Умисне вбивство) За вчинене правопорушнику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Справу розглядає колегія суддів Зеленко, Руденко і Деркач.

На початку засідання суддя повідомила, що надійшло кілька клопотань, датованих 11 квітня. Зокрема, Дерещук хоче відводу колегії суду та зміни запобіжного заходу. Натомість адвокати Дерещука повідомили, що ці клопотання вже неактуальні. На це Дерещук почав викрикати, що минулого разу колегія суддів "не дала йому сказати" щодо цих клопотань. Втім, суддя Зеленко зазначила, що є запис засідання, де можна почути, що Дерещук не клопотав про відвід.

Відтак, один із адвокатів клопотав про відкладення судового засідання через відсутність одного із адвокатів обвинуваченого. Дерещук клопотання підтримав, пояснивши, що без цього адвоката не можна допитувати свідків . Натомість захист потерпілих зазначив, що сьогодні планували допит дружини та доньки Гербіна. Оскільки вони не свідки, а потерпілі, тож їх таки варто допитати. Проти цього висловили протест підсудний Дерещук та його адвокат. У підсумку, колегія суддів вирішила відкласти допит. Втім, розглянути клопотання про продовження запобіжного захисту. Захистник Дерещука клопотав про домашній арешт, мотивуючи проблемами зі здоров'ям. Прокурор проти такого клопотання заперечив.

У підсумку, колегія суддів вирішила продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 23 червня.

Наостанок суд вирішив відкласти засідання до 18 травня 14:00.

До теми: "Дира" заявив, що його незаконно тримають у СІЗО

Суд у справі вбивства біля франківської Ратуші не відбувся