Вчителі Тлумацької школи-інтернату прийшли на сесію, бо бояться реформи


Сьогодні, 22 червня в Івано-Франківській обласній раді розпочалась чергова сесія. На порядку денному 75 питань.

Традиційно, розпочали з вручень нагород  та відзнак. Зокрема. медаллю "За заслуги перед Прикарпаттям" відзначили екс-голову облради Василя Скрипничука. Слід зауважити, що саме сьогодні він святкує своє 60-ліття. Також голова облради Олександр Сич та голова ОДА Олег Гончарук вручили відзнаки цьогорічним номінантам премії імені Бойка, грамоти від Верховної ради та звання "Заслуженого артиста України" актору драмтеатру Роман Луцький.

Окрім того, Олександр Сич зауважив, що у цей день, 22 червня два тоталітарні режими розпочали війну, у якій загинули мільйони людей. Тож закликав депутатів вшанувати загиблих у другій світовій хвилиною мовчання.

Опісля, депутати мали час на виступи. Зокрема, депутат Петро Книшук звернувся до голови ОДА з проханням привести до ладу обочини доріг. Мовляв, асфальт постелили, а траву не покосили. Також поскаржився на підприємство, що працює на території Матеївської ОТГ і не сплачує податки.

Також до облради звернулись педагоги Тлумацької школи-інтернату. Кажуть, що в них навчаються діти з особливими проблемами, але зараз через реформу "Нова українська школа" їх хочуть перевести в інші заклади. А також є заборона набирати нові класи. Тож вчителі просять дати їм змогу реорганізувати заклад, а не закривати.

"У нас зараз навчається п'ятеро сиріт, яких теж пропонують перевести. А ці діти вже звикли бути у нашій школі, для них це травма. Таке відчуття що про дітей ніхто не думає, а лиш дивляться на наш заклад як на три гектари землі", - поскаржилась представниця школи.

Натомість голова облради Олександр Сич зауважив, що Міністерство освіти  розпочало реформу, відтак з часом всі школи-інтернати мають ліквідувати, або реорганізувати. Але поки в області не отримали відповідного указу, говорити про закриття рано. Також Сич дорікнув департаменту освіти й науки за погану просвітницьку роботу.