Вчителів франківських музшкіл примусово відправляють у відпустки за власний рахунок


Вчителів музичних шкіл Івано-Франківська примусово відправляють у відпустки за власний рахунок. Про це «Галицькому кореспонденту» повідомили працівники Івано-Франківської дитячої музичної школи №1.

«Ми пишемо заяви на чергову відпустку і одразу нас примушують писати – на відпустку за власний рахунок, - розповідають вчителі. – Нам погрожують, що обріжуть ставки, будуть нас перевіряти чи звільнять».

Директори шкіл пояснюють підлеглим, що виконують вказівку міського управління культури, яке на вчительських зарплатах хоче зекономити бюджетні кошти. Втім, жодних офіційних наказів вчителям не показують.

Заступник начальника управління культури Івано-Франківська Любомир Никорак стверджує, що про примусові відпустки педагогів за власний рахунок нічого не знає. Мовляв, з управління ніяких вказівок не було і про тиск директорів на підлеглих йому невідомо.

Директор дитячої музичної школи №1 Любов Кицало на прохання прокоментувати ситуацію відповіла: «Це не телефонна розмова. На цьому ставлю крапку».

Наразі вчителі, які відмовилися йти у примусові відпустки, звернулися до журналістів та депутатів обласної ради. Депутат Сергій Адамович вже відправив звернення до прокуратури з вимогою перевірити законність дій дирекції шкіл.

ГК