Великобританія закликала владу України ділом показати "дотримання цінностей"


Українська влада і опозиція мають уникали дій, які можуть призвести до ескалації чи обмеження особистих свобод громадян країни.

Про це заявив міністр Великобританії Девід Лідінгтон під час свого виступу на щорічному засіданні Ради міністрів Організації з безпеки і співробітництва в Європі у Києві.

"Коли ми тут зустрічаємося у Києві, народ України зараз має справу зі своїми власними викликами і демонструє важливість цього людського виміру", - зазначив він.

"За останні кілька днів сотні тисяч українців вийшли на вулиці, щоб висловити свої погляди на майбутнє країни, після того, як уряд прийняв рішення припинити підготовку до підписання асоціації між ЄС і Україною", - уточнив міністр.

"Мене дуже стурбували звіти про насильство, яке було застосовано до мирних демонстрантів. Я вітаю зобов’язання української влади провести ретельне розслідування, і це надзвичайно важливо, щоби це розслідування було і розглядалося як дійсно ретельне і справедливе", - зазначив Лідінгтон.

"Звичайно, викликає занепокоєння у звіті те, що дуже багато журналістів, які зазнали поранень з боку правоохоронців під час виконання своїх службових обов’язків", - додав він.

"Я продовжую закликати українську владу до поваги права громадян на мирні протести і свободу зібрань. І важливо, щоби всі сторони залишалися спокійними і уникали дій, які можуть призвести до ескалації чи обмеження особистих свобод", - заявив міністр.

"Очі всього світу зосереджені на Україні і так буде і після того, як завершиться наше засідання міністрів, і велика відповідальність лежить на уряді України, як головуючої у ОБСЄ, щоб він продемонстрував своїми діями, так само як і своїми словами, що він по-справжньому дотримується цінностей ОБСЄ", - підсумував Лідінгтон.

Українська правда