Віце-прем'єр Розенко у Франківську: Цьогоріч перерахування субсидій не буде


Сьогодні, 13 січня на Прикарпаття з робочим візитом приїхав віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Після зустрічі з прикарпатськими чиновниками віце-прем'єр відповів на запитання журналістів. Зокрема всіх цікавило перерахування і монетизації субсидій. Проте, як запевнив Павло Розенко в цьому році ніяких перерахувань субсидій не буде, інформує коресапондент Бліц-Інфо

"Перерахування буде в наступному році. Цьогоріч субсидії вже призначені і від підвищення мінімальної зарплати перераховуватись не будуть. Можна сказати, що це збільшення конкретного достатку цих родин. Нас завжди критикували, що в Україні низькі соцстандарти і аж 7 мільйонів родин отримують субсидії. Тепер ми підвищили рівень життя і люди менше будуть отримувати субсидії, теж кажуть що погано. Не розумію, що поганого в тому коли у людей з'являться достатні ресурси, аби поступово самостійно сплачувати за комуналку?", - не розуміє посадовець. 

Стосовно монетизації субсидій, про яку вже давно говорять, віце-прем'єр пояснив, що про монетизацію можна буде говорити тільки тоді, коли буде чіткий облік.

"Тут є нюанси, адже в нас немає достатньо інформації щодо системи обліку використання газу. На кінець року у нас залишились частина коштів невикористаного ресурсу субсидій. Окрім того, якщо в приватному будинку людина може провести розрахунок і економити, то в багатоквартирному ні, бо вони не обладнані навіть лічильниками тепла. Тож зараз працюємо з міжнародними спеціалістами над розробкою системи монетизації, щоб людина мала стимул для економії", - пояснив віце-прем'єр.