Від блискавок у польських Татрах загинули четверо людей, понад 150 постраждали


Понад 150 людей постраждали від ударів блискавок на гірському масиві Гевонт у польських Татрах, четверо людей загинули, з них – двоє дітей.

Буря пройшла 22 серпня. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

Загиблі – двоє жінок 46 і 24 років та двоє 10-річних дітей – походили з різних регіонів Польщі. Повідомляється також про одного загиблого чеського туриста у словацькій частині Татр.

Першу допомогу медики надали загалом понад 150 особам, на подальше лікування до лікарень спрямували 56 людей. Наразі госпіталізованими лишаються 34 особи.

Вчора вдень Татри накрила сильна гроза. За даними гірничо-рятувальної служби, блискавки вдаряли в основному у гірський масив Гевонт.

За словами одного з провідників по горах, який став очевидцем бурі, після удару блискавок в повітря здіймалися камені розміром з кулак і більші.

Зазначається, що синоптики не видали попередження про загрозу бурі в регіоні, тому не було спеціального сповіщення урядового центру безпеки. Інститут метеорології і водної економіки в свою чергу стверджує, що у прогнозі були грози, але не того масштабу, який вимагає розсилки спеціальних сповіщень про загрозу.

Повідомляється, що багато постраждалих у важкому стані – у них переломи, внутрішні травми і опіки. Кількох постраждалих вже прооперували.