Від чого залежить якість посудомийної машини: експертна думка


Посудомийна машина дозволила сучасним господиням вивільнити дуже багато часу, який раніше був потрібен для миття посуду. За допомогою цієї техніки, прибирання на кухні зараз займає всього лічені хвилини, а всю важку роботу робить машина. При цьому якість її мийки не поступається виконаної вручну. А в деяких моментах навіть перевищує. Адже руками неможливо вимити посуд при температурі 60-70о, а машина це може.

Але якість роботи посудомийки залежить від обраних миючих засобів. Зрозуміло, що в машину можна закладати лише спеціальні засоби, простий миючий гель для її роботи не підходить. Який засіб слід використовувати для автоматичної мийки посуду, ми спитали у експертів шведського виробника побутової техніки Electrolux.

Критерії якості засобів для автоматичної мийки

Яким критеріям повинні відповідати якісні миючі засоби для посудомийної машини? На сторінці офіційного сайту Electrolux https://www.electrolux.ua/ru/local/buying-guides/dishwashing-machine/ ми ознайомилися з особливостями роботи цієї техніки. На базі цих відомостей створили перелік вимог, яким повинен відповідати якісний миючий засіб:

  • пом’якшувати воду, що забезпечує її легку циркуляцію;

  • запобігати утворенню вапняного нальоту на внутрішніх елементах машини;

  • якісно відмивати всі залишки їжі з посуду;

  • економно витрачатися.

Згідно цих вимог ми порівнюємо три види найпопулярніших миючих засобів: порошкоподібних, миючих гелів та спеціальних таблеток. Давайте розберемося, які у кожного з них є особливості.

Переваги та недоліки порошків

Перші на черзі порошки. Головні їх переваги – невисока вартість та широкий вибір від різних виробників. Порошок добре відмиває будь які плями та легко дозується машиною. Використання порошкового мийного засобу вважається найекономнішим та вигідним рішенням.

 

Але є і недоліки:

  • порошок іноді погано відмивається від посуду, залишаючи розводи;

  • для дозування необхідно використовувати мірну ємність;

  • не завжди до складу порошка входять ополіскувач та солі. Тому іноді додаткові засоби доводиться придбати окремо.

Миючі гелі та їх особливості

Засоби у формі гелю є збалансованими агентами для комплексної мийки. За їх допомогою легко миється різний посуд. При цьому гель не має абразивних властивостей та не зможе створити подряпин на улюбленій тарілці чи каструлі.

Витрата такого засобу порівняно із порошковим, а ось його ціна частіше вища. Але незважаючи на це більшість господинь використовують саме гель. Це компромісний варіант з доступною ціною і гарною якістю роботи.

Таблетки і капсули: чи вигідно ними користуватися

Таблетовані засоби для мийки посуду є самими дорогими, бо до їх складу входить багато миючих компонентів: солі, кондиціонери, ополіскувачі. Таблетки та капсули використовують ті господині, у яких не вистачає часу на розрахунок необхідної дози засобу. Ці засоби випускаються вже готовими для проведення однієї комплексної мийки.

Кожна господиня самостійно вирішує, яким засобом для мийки користуватися. Експерти лише рекомендують не забувати, що окрім якісної мийки засіб повинен піклуватися про стан машини і захищати її від несправностей. Тому використовуйте лише офіційні засоби і не довіряйте дешевим підробкам. Будьте уважні!