Від початку року 42 франківських підприємці втратили ліцензію, за продаж алкоголю дітям


Протягом 2018 року працівниками управління аудиту ГУ ДФС в Івано-Франківській області спільно з іншими підрозділами проведено 127 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Про це  під час засідання виконавчого комітету повідомила начальник відділу координації закупівель та цінового моніторингу Тетяна Штогрин. 

"За наслідками проведених перевірок до суб’єктів господарювання було застосовано фінансових санкцій на загальну суму 1 мільйон 624 тисячі 700 гривень. В тому числі по 44 отриманих матеріалах перевірок від інших контролюючих органів за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років – 306 тисяч гривень та прийнято рішення щодо анулювання 42 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами", - прозвітувала чиновниця.

Також, за словами начальниці її відділом здійснено моніторинг  423 закладів торгівлі щодо реалізації підакцизних товарів без застосування реєстратора розрахункових операцій. Інформацію про невидачу фіскальних чеків під час реалізації алкогольної і тютюнової продукції та відповідну мінімізацію сплати акцизного податку передали для реагування фахівцям Головного управління ДФС в області.