Від початку року поліцейські Франківщини виявили понад тисячу нетверезих водіїв


Однією із найпоширеніших причин правопорушень на дорогах є керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Часто це стає причиною дорожньо-транспортних пригод.

Задля посилення безпеки учасників дорожнього руху правоохоронці Івано-Франківщини постійно проводять заходи, спрямовані на те, аби водії розуміли причини і наслідки керування автомобілем напідпитку.

Лише за минулу добу поліцейські на дорогах Прикарпаття виявили 10 нетверезих водіїв. Загалом від початку 2020 року групи реагування патрульної поліції ГУНП в області та Управління патрульної поліції в Івано-Франківській області задокументували 1326 випадків керування транспортними засобами в стані сп’яніння. З вини водіїв, які знаходились у напідпитку, з початку року сталося 26 дорожньо-транспортних пригод, у результаті яких 2 людей загинули, а 34 – травмувалися.

Наголошуємо, що за керування транспортним засобом у нетверезому стані передбачена адміністративна відповідальність згідно ст. 130 (Керування транспортним засобом особою, що перебуває в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння) КУпАП.

Правоохоронці Івано-Франківщини звертаються до водіїв не сідати за кермо у стані сп’яніння і не зловживати спиртними напоями, бо через це виникають конфлікти, які інколи призводять до непоправних наслідків.

Пам’ятайте, безпека на дорогах залежить у першу чергу від самих водіїв. Тому не нехтуйте правилами дорожнього руху та нормами чинного законодавства!

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!