Від початку року прикарпатські підприємства реалізували продукції на 36,6 мільярдів


Підприємствами області у січні–жовтні 2017р. реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на 36,6 млрд.грн, у т.ч. за межі країни – на 6,8 млрд.грн (у січні–жовтні 2016р. – на 27,3 млрд.грн та 5,2 млрд.грн відповідно).

У загальному обсязі реалізації 49,8% становила продукція переробної промисловості, 42,2% – підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, 7,3% – добувної промисловості і розроблення кар’єрів, 0,7% – водопостачання, каналізації, поводження з відходами. Про це інформує головне управління статистики.

Близько 72% обсягу продукції переробної промисловості реалізовано підприємствами з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності, хімічних речовин і хімічної продукції, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції.

Питома вага області у загальнодержавному обсязі реалізованої промислової продукції склала 2,1%, що відповідає 13 місцю серед регіонів України. Внесок підприємств області з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції у загальнодержавний обсяг реалізованої промислової продукції даного виду діяльності склав  8,8%, з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності – 7,7%, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – 5%, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 4,7%, добування сирої нафти та природного газу – 2,9%, текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – 2,2%.

В обсязі реалізованої продукції за основними промисловими групами 50,1% займала енергія, 38,3% – товари проміжного споживання, 8,8% – споживчі товари короткострокового та тривалого використання, 2,8% – інвестиційні товари.