Протест допоміг: Сміття зі звалища у Галицькому районі обіцяють вивезти


Після декілька разово блокування дороги мешканці двох сіл – Німшин та Демешківці, що у Галицькому районі домовились з районною владою, щодо подальшої роботи сміттєзвалища.

Нагадаємо, минулого тижня люди декілька раз вже блокували заїзд до сміттєзвалища. Таким чином селяни вимагали його закриття. Тоді до мешканців сіл Німшин та Демешківці приїжджали голова РДА Сергій Канюк та очільниця Бурштина Роксолана Джура. Чиновники пообіцяли людям, що зберуть спеціальну комісію. У її складі повинні бути представники екологічної інспекції, профільного департаменту ОДА та депутатів. Вони повинні вирішити, що далі робити зі сміттєзвалищем.

Відтак, впродовж тижня відбулося кілька робочих нарад за участі керівництва району, міських голів Бурштина та Галича, сільських голів, депутатів обласної ради, представників КП «Житловик» і Бурштинської ТЕС, де обговорювалися різні варіанти вирішення даної проблемної ситуації. Про це йдеться на сайті Галицької РДА.

Сьогодні голова райдержадміністрації Сергій Канюк разом із представниками компанії, що погодилася вивезти сміття з даного полігону та в подальшому забезпечити його обслуговування, виїхав на місце блокування сміттєзвалища.

Представники приватної фірми розповіли, що їм потрібен місяць, аби вирішити ряд організаційних питань, впорядкувати під’їзд до полігону, завезти обладнання і розпочати повноцінну діяльність.

Після обговорення досягнуто домовленості, що сьогодні роботу сміттєзвалища на місяць розблокують. До 1 липня сюди зможуть завозити не більше 100 тонн відходів щоденно: по 1 машині з Бурштина, Галича та навколишніх сіл.

Водночас місцеві мешканці заявляють, якщо в зазначені терміни не розпочнуться роботи то блокування дороги продовжиться.

Читайте також: У Галицькому районі селяни знову перекрили дорогу до стихійного сміттєзвалища

Стихійне сміттєзвалище біля Дністра показали з висоти пташиного польоту

У Галицькому районі все сміття звозять на стихійний полігон біля річки

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!