Відкриття галереї сучасного мистецтва «Детектор»


20 квітня о 18:00 відбудеться відкриття галереї сучасного мистецтва «Детектор» та відкриття проекту «Blindman». Адреса: вулиця Сахарова, 23 ( 3 поверх, «Promprylad. Renovation»)

Автори проекту:

Володимир Гавриш – художник, дизайнер, автор артбуків. Працював над тревелоґами Софії Яблонської та українськими виданнями романів Курта Воннеґута «Ґалапаґос» та «Буфонада».

Андрій Беницький – редактор, сценарист, автор проектів «Теура. Софія Яблонська» та «Франко. Перезавантаження».

Комікс «BLINDMAN», в якому головним героєм є людина, позбавлена базового рецептора – зору. Проте, ця нібито непоправна вада стає для нього безумовною перевагою: концентрація та цілісність чуття, дозволяють зазирати всередину речей. Протягом усієї дії постать стоїть біля стіни, у яку та за яку проникає й алегорично у віршованій формі, властивій станові повного злиття з об’єктом споглядання, і описує свої враження від почутого.

Вперше окинувши оком «BLINDMAN’а», може здатися, що цей комікс лише для незрячих так як вони можуть зчитати зображення дотиком, а текст набраний звичним для них шрифтом Брайля. Проте, концептуальним завданням цього коміксу є занурити саме зрячого у максимально незручну знакову систему, навіть коротке перебування в якій, потребуватиме від нього неймовірних зусиль – тих, які кожного дня докладають незрячі для існування у просторі безперечного примату візуальної комунікації над будь-якою іншою.

Комікс було представлено і включено до шорт-листа на «Fumetto Comic Festival» у 2018 році.