Відкриття нових тролейбусних маршрутів у Івано-Франківську відкладається


В Івано-Франківську вже давно ведуться розмови щодо потреби створення нових маршрутів соціального транспорту.

На сьогодні місто має дев’ять тролейбусних ліній, що з’єднують різні мікрорайони. Та все ж є потреба у відкритті нової - десятої, котра з’єднає південну частину міста з іншими районами.

У планах чиновників першочергово звести ділянку від Європейської площі по вулицях Є.Коновальця — С.Петлюри до кільця на вулиці В.Чорновола, в другій черзі — по вулиці Довженка до розворотного кільця на вулиці Г.Мазепи.

Та поки що це тільки плани. І коли вони стануть реальністю – невідомо. Розмови про відкриття маршруту в 2015 році є, та офіційно про цю дату говорити не беруться.

Як повідомив кореспонденту «Бліц-Інфо»,заступник начальника відділу транспорту та телекомунікацій Володимир Чих, для прокладення такого маршруту потрібно побудувати на мікрорайоні БАМ тягову підстанцію електроживлення.

«Ціна підстанції – близько 10 мільйонів гривень. Цього року вони в міському бюджеті не передбачені. Але, ми запропонуємо внести їх до бюджету-2014. Крім того, пропонуватимемо добавити маршрути, збільшити кількість зупинок. Адже наше місто потребує розширення  мережі соціального транспорту», - зазначив Володимир Чих.

Крім того, в далекій перспективі планується будівництво тягових підстанцій та двох тролейбусних ліній по вулиці гетьмана Мазепи і Південному Бульвару, що дозволить об'єднати всі тролейбусні маршрути в кільце.