Відкриття проекту «Східноєвропейські перлини: створення та просування продуктів міського культурного туризму в транскордонному просторі»


30 жовтня 2013 року в Івано-Франківську, в холі комплексу «Пасаж Гартенбергів» (вул. Незалежності, 3) відбудеться прес-конференція з нагоди відкриття проекту «Східноєвропейські перлини: створення та просування продуктів міського культурного туризму в транскордонному просторі» (початок об 11.00).

Проект здійснюється за співфінансування Європейського Співтовариства в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2007-2013 роки. Діяльність проекту розпочалась у серпні 2013 року та триватиме до кінця січня 2015 року. Територія реалізації проекту охоплює Східну Польщу та Західну Україну.

Виконавцем проекту є Туристична Асоціація Івано-Франківщини.

У відкритті проекту візьмуть участь представники організацій, у партнерстві з якими виконується проект, - виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, Коломийської міської ради, Управління туризму департаменту “Євро 2012” Львівської міської ради (Україна), Люблінської регіональної туристичної організації, Фундації Академія Обивательська (Польща), а також фахівці у галузі туризму.

Метою проекту є збільшення щорічної кількості туристів, які відвідують шість обраних міст Західної України та Східної Польщі (Львів, Івано-Франківськ, Коломия, Люблін, Замосць та Пшеворськ), як ключових центрів міського культурного туризму. Тому діяльність проекту зосереджуватиметься на таких завданнях:

  • підняти на новий якісний рівень туристичні можливості презентації культурної та історичної спадщини цільових міст через впровадження нових екскурсійних продуктів для відвідувачів;
  •  посилити та просунути культурну самобутність цільових міст як напрямків культурного туризму;
  •  запровадити співпрацю та обмін досвідом у сфері міського культурного туризму між зацікавленими сторонами в Україні та Польщі, і завдяки цьому об’єднати зусилля та підвищити ринкову конкурентоздатність та потенціал цих міст.

Основною ідеєю пропонованого проекту є поєднати зусилля всіх організацій, чия діяльність пов’язана з туризмом і, спираючись на їхній досвід та напрацювання, перетворити місцевий туризм у галузь, вигідну для всіх, хто тут проживає, працює чи відвідує ці міста.

В рамках проекту передбачається урізноманітнення місцевих туристичних продуктів у цільових містах через розробку самостійних аудіо-турів, які в подальшому надаватимуться туристам і будуть посилювати представлення місцевої культурної та історичної спадщини та створювати  для туристів необхідну мотивацію залишитися довше у цільових містах, приїхати ще раз та порадити це своїм друзям. Проект розпочне та проводитиме спільну транскордонну рекламну кампанію цільових міст як напрямків міського культурного туризму. Зокрема, будуть розроблені та розповсюджені нові рекламні матеріали та друковані видання; будуть встановлені нові контакти між місцевими бізнес-структурами, пов’язаними з туризмом, та закордонними туроператорами. Більшість рекламних заходів проекту будуть готуватися спільно за участю всіх зацікавлених сторін. Подальшу співпрацю буде скріплено спільною Стратегією дій, спрямованою на розвиток та просування міського культурного туризму.